ȘTIRE - De ziua luptei împotriva homofobiei universitate canadiană retrage postare care includea o imagine cu două femei în hijab pe cale să se sărute
O postare care susține lupta împotriva homofobiei, din partea Universității de Vest din Canada și distribuită pe o rețea de socializare, a inclus imaginea a două femei în hijab pe cale să se sărute – declanșând o reacție vehementă din partea comunității musulmane din Londra, Ontario și forțându-i pe oficialii școlii să o ștergă.
Imaginea, postată marți pe contul de Instagram al școlii pentru a marca ziua internațională împotriva homofobiei, transfobiei și bifobiei, a fost întâmpinată cu o furtună de critici din partea celor care s-au simțit jigniți.
Ei au spus că postarea este „nepotrivită” și „nerespectuoasă”, deoarece hijabul, un văl islamic, are conotații religioase și spirituale. O persoană a scris: „Să-ți fie rușine Western University, pentru o postare atât de insultătoare la adresa religiei mele.”
Ca răspuns, oficialii școlii au părut inițial să susțină afișul, adăugând că au înțeles „cât de complex și intersecțional este acest subiect” și că „imaginile ar putea fi supărătoare pentru unii musulmani”. Dar miercuri un oficial al universității care supraveghează echitatea, diversitatea și incluziunea a emis o declarație în care menționează că imaginea a fost eliminată.
„Credem că acest moment reprezintă o oportunitate pentru o discuție autentică și atentă despre cum îi putem sprijini cel mai bine pe membrii musulmani ai comunității Queer și pe cei de toate credințele și proveniențele din cadrul comunității 2SLGBTQ+”, a declarat Opiyo Oloya.
„Pentru a promova această discuție am eliminat imaginea din postare, astfel încât să nu distragem atenția de la aceste conversații importante.”
Imamul Abd Alfatah Twakkal, un lider al comunității musulmane, a declarat că musulmanii din Londra, Ontario, elaborează un răspuns la respectivele imagini, pe care el le-a numit „nepotrivite”.
„Respectăm drepturile omului, ale tuturor, așa cum sunt protejate de legea din Ontario a drepturilor omului”, a spus el. „Deși apreciem faptul că intenția este de a promova incluziunea, afișul realizează opusul… a folosi un simbol religios islamic în acel context este nepotrivit.”
Afișul a declanșat și o petiție prin care se cere școlii să elimine imaginea celor două femei musulmane. Petiția avea peste 2.000 de semnături până miercuri dimineață.
„Ar trebui să fie clar că acesta nu este un atac la adresa comunității LGBT+, iar existența musulmaationanilor queer este recunoscută”, se arată în petiție. „Ceea ce este portretizat este extrem de lipsit de respect, insensibil și complet înșelător pentru comunitatea musulmană în general.”
Pe rețelele de socializare a existat și susținere pentru afiș. Un utilizator de Twitter a scris: „Nu pot să cred că unii sunt supărați pe recunoașterea faptului că există musulmani homosexuali”.
SURSA . . . . National Post
Anexă
Apropos de acel utilizator Twitter.
2021 – O jurnalistă de la VICE întreabă Talibanul dacă femeile vor primi drept de vot după retragerea SUA din Afganistan.